KJEMISK PEELING

Ordet peeling betyr bokstavelig talt å ”fjerne det ytre hudlaget”. Peeling/kjemisk peeling vil forynge huden og er en effektiv og svært mye brukt behandling. Peeling er med på å redusere ulike problemstillinger, som for eksempel rynker, pigmenteringer, akne og inflammatoriske tilstander.

Ved hjelp av stabiliserte fruktsyrer, melkesyrer og vitaminsyrer vil regenerative mekanismer aktiveres i de ulike lagene av huden. Virkestoffene har lavere pH-verdi enn hudens egen og vil derfor skape en kontrollert skade som fremmer produksjon av ny hud med forbedret utseende.

Første behandling består av en konsultasjonspeel hvor vi vurderer din hudtilstanden og ditt behov for videre behandling. 

Under selve behandlingen kan man merke litt prikking og varme i huden når peelingen legges på, og noe kortvarig rødhet kan påregnes umiddelbart etter behandling. 

For å oppnå ønskede resultater bør man ta mellom 4-8 behandlinger over en periode med 2-4 ukers pause mellom hver behandling, avhengig av hvilken peel som benyttes. 

Er du usikker på om peeling er en behandling for deg, ikke nøl med å ta kontakt. Vi benytter oss av produkter for alle typer hud – også sensitiv/inflammatorisk hud. 

ETTER BEHANDLING

Vi anbefaler ikke fysisk aktivitet samme dag, og man bør planlegge en slik behandling god tid i forkant av en stor begivenhet. Ellers kan man gjenoppta de fleste aktiviteter umiddelbart.
Huden trenger rehabilitering mellom hver behandling, og det er viktig å bruke solbeskyttelse spf 30 – spf 50, da huden kan bli solsensitiv etter behandling.