Dermapen

Dermapen er en automatisert form av microneedling. Apparatet er utstyrt med 24 justerbare tynne nåler som lager mikrokanaler i huden. Behandlingen tilpasses for å adressere dine spesifikke behov og kan behandle en rekke hudproblemer.

Behandling

Dermapen kan også kombineres med andre behandlinger for å oppnå optimalt resultat. Behandlingen skreddersys etter dine behov, og noen av resultatene kan være synlige umiddelbart. Selv om en forhåndskonsultasjon ikke er nødvendig før Dermapen-behandlingen, kan det likevel være lurt å ha en samtale med en hudterapeut for å planlegge den beste behandlingsplanen for din spesifikke hudtilstand. Dette vil sikre at du får mest mulig ut av behandlingen og oppnår de ønskede resultatene.

 • Pigmenteringer
 • Ujevn hudstruktur
 • Fine linjer
 • Arr 
 • Strekkmerker

Dermapen 4

Dermapen 4 er en revolusjonerende mikronålteknologi som fungerer ved å stimulere hudens naturlige fornyelsesprosess. Ved hjelp av små og sterile nåler penetreres huden i kontrollerte dybder, noe som fører til mikroskopiske kanaler. Disse kanalene utløser kroppens naturlige helbredelsesrespons, og stimulerer produksjonen av kollagen og elastin. Resultatet er forbedret hudtekstur, reduksjon av fine linjer og rynker, samt økt fasthet og ungdommelig glød..

Hvordan fungerer behandlingen

Dermapen behandlingen fungerer ved å bruke mikronåler som penetrerer hudoverflaten og skaper kontrollerte mikroskopiske hull. Disse mikrokanalene aktiverer kroppens naturlige helingsprosess og stimulerer produksjonen av kollagen og elastin.

Her er en oversikt over hvordan Dermapen behandlingen fungerer:

 • Rensing av huden: Før behandlingen starter, rengjøres og desinfiseres huden grundig for å sikre en ren og hygienisk behandling.
 • Påføring av aktive ingredienser (valgfritt): Etter rensing kan en spesialisert serum eller aktive ingredienser påføres huden. Disse ingrediensene kan tilpasses for å imøtekomme individuelle hudbehov og mål.
 • Behandling med Dermapen 4: Dermapen 4-enheten, som er utstyrt med små mikronåler, føres forsiktig over huden. Nålene beveger seg raskt opp og ned, og penetrerer huden med kontrollert dybde og hastighet.
 • Stimulering av helingsprosessen: Når nålene penetrerer huden, skapes mikroskopiske hull. Dette aktiverer kroppens naturlige helingsprosess, som inkluderer produksjonen av kollagen og elastin. Disse viktige proteinene bidrar til å forbedre hudens struktur, elastisitet og tekstur.
 • Hudregenerering: Etter behandlingen begynner hudens regenereringsprosess, der nye hudceller dannes og hudens overflate forbedres. Dette kan føre til en jevnere hudtone, reduserte fine linjer og rynker, og forbedret hudtekstur.
 • Etterbehandling og oppfølging: Etter Dermapen 4-behandlingen kan det være nødvendig med spesifikke etterbehandlingsinstruksjoner, for eksempel bruk av beroligende eller fuktighetsgivende produkter. Flere behandlinger kan anbefales for å oppnå optimale resultater, og oppfølgende avtaler kan avtales for å evaluere fremgangen og tilpasse videre behandlingsplan.

Hvor mange behandlinger trenger jeg for å se resultater?

Antallet behandlinger som kreves for å oppnå ønskede resultater med Dermapen 4 kan variere avhengig av flere faktorer, inkludert hudtilstand, mål for behandlingen og individuelle forskjeller. Generelt sett anbefales det en serie med flere behandlinger for å oppnå optimale resultater.

De fleste vil vanligvis se noen forbedringer i hudens utseende etter bare én behandling, spesielt når det gjelder hudens tekstur og glød. Imidlertid vil mer omfattende problemer som arr, rynker eller pigmentering kreve flere behandlinger for å oppnå mer markante og varige resultater.


En vanlig behandlingsprotokoll for Dermapen 4 kan inkludere 3-6 behandlinger med omtrent 3-6 ukers mellomrom. Dette kan variere avhengig av individuelle faktorer og responsen til huden din.

Antall behandlinger som trenges for å oppnå optimalt resultat er individuelt og varierer fra person til person. Normalt sett bør man påregne 3-5 behandlinger før man oppnår beste resultat.

ER DET NOEN BIVIRKNINGER ELLER RISIKOER FORBUNDET MED DERMAPEN?
Dermapen er generelt sett trygg og har minimal risiko for bivirkninger når den utføres av en erfaren og kvalifisert hudterapeut eller helsepersonell. Imidlertid kan det oppstå noen mindre og forbigående bivirkninger, som vanligvis avtar i løpet av få dager etter behandlingen.

Disse kan inkludere:

 • Rødhet: Du kan oppleve en midlertidig rødhet i huden etter behandlingen. Dette skyldes økt blodgjennomstrømning og vil vanligvis avta i løpet av kort tid.
 • Hevelse: Noen mennesker kan oppleve en mild hevelse i behandlingsområdet. Dette er en vanlig respons og bør avta i løpet av noen dager.
 • Følsomhet: Etter behandlingen kan huden føles følsom eller irritert. Dette er normalt og vil gradvis forsvinne.
 • Tørrhet og flassing: Etter noen dager kan du oppleve tørrhet eller lett flassing i behandlingsområdet. Dette er en del av hudens naturlige regenereringsprosess.

  Det er viktig å følge riktig etterbehandlingsrutine og beskytte huden mot solen etter Dermapen-behandlingen for å minimere risikoen for bivirkninger og for å oppnå best mulig resultat. Hvis du har spesielt sensitiv hud eller underliggende hudtilstander, kan det være lurt å diskutere eventuelle bekymringer eller spørsmål med din terapeut før du gjennomgår behandlingen.

  HVORDAN ER NEDETIDEN ETTER EN DERMAPEN?
  Nedetiden etter en Dermapen-behandling varierer fra person til person, da det avhenger av individuelle faktorer som hudtype, behandlingsområde og behandlingsintensitet. Generelt sett har Dermapen en relativt kort nedetid sammenlignet med mer invasive hudbehandlinger.

  Umiddelbart etter behandlingen kan du oppleve mild rødhet og hevelse i behandlingsområdet, som vanligvis avtar i løpet av få timer til noen dager. Du kan også oppleve følsomhet og stramhet i huden.

  I løpet av de første dagene kan huden føles tørr og begynne å flasse eller skalle av i noen tilfeller. Dette er en del av den naturlige helingsprosessen og vil gradvis avta, og etterlate seg en friskere og mer strålende hud.
  Det er viktig å følge riktig etterbehandlingsrutine som anbefalt av din hudterapeut. Dette kan inkludere bruk av fuktighetskrem, unngåelse av sterke produkter eller eksponering for solen, og bruk av solbeskyttelse for å beskytte den behandlete huden.

  Selv om nedetiden vanligvis er kort og du kan gå tilbake til daglige aktiviteter umiddelbart etter behandlingen, kan det være lurt å planlegge Dermapen-behandlingen i en periode der du har mulighet til å gi huden litt ekstra omsorg og beskyttelse i løpet av de første dagene etter behandlingen.

  FØR OG ETTER BEHANDLING
 • Bruk alltid høy solfaktor etter kjemisk peeling, minst SPF 30, men helst SPF 50. Selv om denne peelingen kan brukes året rundt.
 • Vente til neste dag med å vaske ansiktet, det samme gjelder bruk av make-up.
 • Den første uken er det viktig at man ikke benytter annet enn vann eller anbefalt produkt for å rense huden.
 • Unngå all form for sminke til huden er helet. Det er derfor svært viktig at du ikke klør, skrubber eller bruker klut i det behandlede området.
 • Du må heller ikke forsøke å fjerne gammel hud som er i ferd med å løsne, eller benytte deg av noen annen form for ansiktsbehandling.
 • For menn som har skjegg så kan vi ikke bruke peelingen i skjegget. Det anbefales da å barbere seg dagen før behandling.
 • Ved behandling med Isotretinoin, Co2-laser eller Blue Peel må man vente 6 måneder til man kan få utført behandling