Søk
  • Glow Klinikken

Redningen for en tørr vinterhud

Oppdatert: 6. mars 2019


Tilbring noen minutter ute en kald vinterdag, og du kan umiddelbart føle hvordan huden påvirkes; den føles stram og tørr. Kaldt vær henger sammen med mangel på fuktighet i luften, noe som også påvirker fuktigheten i huden. Sleng på tørt inneklima med mye oppvarming, og du har selve oppskriften på tørr vinterhud! - Men, det er ikke umulig å vandre gjennom vinteren med hydrert og glødende hud - sjekk ut våre tips!


Jo tørrere luft - jo tørrere hud

Innendørsklimaet har betydning for huden din. For å maksimere luftfuktigheten i hjemmet ditt anbefaler vi en luftfukter i rommet hvor du tilbringer mest tid, feks. soverommet. Dette vil hydrere hudbarrieren din.


Tenk på hva du spiser og drikker

Det finnes en sammenheng mellom tarm og hudhelse. Daglig inntak av fett kan hjelpe mot tørr hud. Valnøtter, olivenolje og avokado er kilder til det gode fettet huden din vil takke deg for. Og mens det ekstra glasset med rødvin kan virke som en god ide, vil dette også virke uttørrende på huden din. Det samme gjelder kaffe, Pepsi Max og andre vanndrivende fristelser. Drikk heller nok med med vann, så huden ikke tørster!


Eksfolier

Uansett hvor mye serum og krem du påfører, vil tørr hud forbli tørr hud uten eksfoliering. Bruk en mild skrubb, gjerne flere ganger i uken for å fjerne de døde hudcellene som klamrer seg fast til hudoverflaten. Gjerne utfør en kjemisk peeling i salong jevnlig gjennom vinteren for å holde hudoverflaten smidig. Dette fører også til at produktene du bruker hjemme trekkes bedre inn i huden.


Fuktighet

Bad huden i fuktighet! Det viktigste tipset er å benytte en rik fuktighetskrem. På vinteren trenger man ofte en krem som er rik på "fett". Fete kremer er ikke basert på vann og vil derfor beskytte hudbarrieren i større grad. Fuktighetsmasker er også et must, gjerne en du kan sove med over natten.72 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle