Søk
  • Glow Klinikken

Ta vare på huden din i sommer!

Snart er sommeren her og vi gleder oss til å kjenne varmen fra solen på kroppen. Etter en lang vinter frister det å sette seg i solsteken ved hver anledning som byr seg. Ikke minst føler vi oss litt freshere med litt farge i ansiktet!


Med sommer og sol kommer også dessverre pigmenteringer og andre hudtilstander snikende frem. Uv-strålene fra sola fremkaller en rekke reaksjoner i huden vår, blant annet pigmentforandringer: melasma og solskader. I dag er det mange som sliter med ujevn hudtone - ringer rundt øynene, en mørk "bart" på overleppen og mørke flekker i panne og kinn. Melasma - den vanligste typen pigmentering forårsakes hovedsakelig av genetikk og hormoner. P-piller, graviditet, parfymebruk og mye soleksponering uten beskyttelse trigger dette. Pigmentflekkene forsvinner vanligvis gradvis av seg selv når sommeren er over og soleksponeringen blir mindre. Men hva kan vi gjøre for å forebygge og behandle dette når det først oppstår?


Hjemmeprodukter

Først og fremst - solkrem! Første steg er å benytte seg av solkrem eller dagkrem med solfaktor - gjerne spf 50. Ved at vi beskytter huden vår med solfaktor, trenger ikke huden gjøre det for oss ved å produsere mørkere hudceller. Solfaktor med UVA vil dessuten forebygge fine linjer. Ved å bruke aktivt serum som inneholder pigmenthemmende ingredienser kan du også forebygge solskader og melasma. Dette gjør at melanocyttene som produserer farge i huden ved soleksponering, reguleres.

Antioksidanter er et must for å minske celleskadene som oppstår ved hyppig soleksponering. Vitamin C er for eksempel en effektiv og hyppig brukt ingrediens.


Peeling

En annen ting man kan gjøre for huden er å eksfoliere - sette i gang prosessen med å fjerne død hud fra det øverste hudlaget. Dette gjør at de mørke flekkene raskere vil skilles fra hudoverflaten. Peeling kan man bruke hjemme eller gjøre i salong. Mange tror at kjemisk peeling ikke kan gjøres gjennom sommeren, men dette er ikke noe problem så lenge man bruker riktig type peeling og riktige hjemmeprodukter som prepper og beskytter huden. Peeling i salong bør gjøres som en kur på 3-6 ganger.


Laser

Noen typer pigmentforstyrrelser kan behandles med laser - for eksempel solskader eller "leverflekker". Flere omganger kan kreves.


Microneedling

Needling kan hjelpe på noen typer ujevn pigmentering - dette er en behandling som bør gjøres gjennom vinterhalvåret da nedetiden krever at man ikke eksponerer huden for sol. Bør gjøres i omganger på 3-6 ganger.


Så tenk allerede nå på å beskytte huden din! Pigmentendringene som skjer i huden din nå, trenger ikke synes før det har gått måneder eller år. Huden vår skal vi ha lenge så ta godt vare på den. Husk solfaktor i sommer!119 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle